SAĞLIKLI İLİŞKİ NEDEN KURULAMAZ?

Sağlıklı birliktelikler kurulabilmesini Narsist, Şizoid, Borderline İlişkiler , Aldatma, Kıskançlık,  Ailelerin Müdahalesi, Kronik Mutsuzluk,  Boşanma Kararsızlığı, Terk edilme Korkusu, İlgisizlik, Tek Kişilik Hayatlar, Obbessif veya Takıntılar gibi konular engeller.  Çiftlerde en çok rastlanan bu sorunların özellikleri şunlardır:

Terk Edilme Korkusu : Bireylerin sevdikleri kişiler tarafından terk edilme düşüncesine karşı geliştirdikleri korkulardır. Bireylerin ilişkilerinde sorunlar yaşamalarına da neden olmaktadır. Bebeklik ya da çocukluk dönemlerinde bireyin,  ebeveynleriyle kurduğu bağın kaygılı bağlanma olmasından kaynaklanır.

Borderline İlişki:  Kişilikler bazen kendilerini çok iyi algılarken bazen çok yetersiz, güvensiz hissedebilirler. Kendilik algılarında olduğu gibi ilişki kurdukları kişileri algılamada da bu değişimler görülebilir.

Kararsızlık: İlişkilerde kararsızlık önemlidir. Boşanma ya da Bitirme konularında sanıldığının aksine karar netleştikten sonra o anki problem biter.
www.lavantapsikoloji.com

İlgi Eksikliği: Çiftlerden birinin yeterince ilgilenilmediğini hissetmesi sık karşılaşılan bir durumdur. Ancak bu durum tarafların hayatında olan daha önemli problemlerin de habercisi olabilir.

Şizoid İlişki: Şizoid İlişkiBen varmışım, yokmuşum çok da önemli değil sanki senin için, her şeyi tek başına yapıyorsun, ben kendimi dışarıda hissediyorum.

Kıskançlık Sorunu: Çocukluktan itibaren kardeş, ebeveyn ya da arkadaşlarını kıskanma gibi normal duygular yaşarız. Ama kıskançlığın bir türü olan patalojik kıskançlık ilişkilerde çok ciddi problemlere yol açabilir.

Tek Kişilik Hayatlar:Herkesin kendi dünyasını yaşadığı  bir haldir. Çiftlerden birisinin hayatında ilişki vardır ancak diğeri için aynı durum söz konusu değildir.

Müdahaleci Ebeveyn Aile: Eşim ailesinden çok çekiniyor, ilişkimiz başkalarının tesiri altında çok öfkeleniyorum ne yapayım? Gibi konular ilişkilerin sağlıklı yürümesini engeller.

Özgü Ertul-Psikolog ve Özel Eğitim Uzmanı